حجت الاسلام نقیب: در چهل و پنجمین دوره مسابقات قرآن کریم: نگاه برگزارکنندگان مسابقات قرآنی، کشف معارف قرآن و در نهایت کاربردی سازی آن در زندگی مردم باشد.

  • 1401/11/09 - 11:49
  • - تعداد بازدید: 663
  • - تعداد بازدیدکننده: 657
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
  • /appsettingFree

حجت الاسلام نقیب: در چهل و پنجمین دوره مسابقات قرآن کریم: نگاه برگزارکنندگان مسابقات قرآنی، کشف معارف قرآن و در نهایت کاربردی سازی آن در زندگی مردم باشد.

حجت الاسلام والمسلمین سید محمد نقیب رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در مراسم افتتاحیه بخش معارفی چهل و پنجمین دوره مسابقات قرآن کریم اظهار کرد: اهمیت هر مراسم و آئینی را موضوع آن همایش و مراسم مشخص می نماید و این مراسم که مزین به نام مبارک قرآن کریم می باشد بی شک یکی از مهمترین برنامه های فرهنگی و قرآنی می باشد. 
وی ضمن خوش آمدگویی میهمانان و متسابقین این دوره از مسابقات به شهر مقدس قم ، از زحمات دست اندر کاران برگزاری این دوره از مسابقات در سازمان اوقاف و همچنین ادارات کل اوقاف استان خوزستان و قم قدردانی و توجه مسئولان برگزاری به موضوع معارف قرآن کریم را بسیار ارزشمند توصیف کرد و افزود: بنا بر بیانات حضرت علی علیه السلام در خطبه 176 نهج البلاغه، در روز قیامت وقتی منادی، افراد را صدا میکند، هرکسی بنابر کاشته های خود در این دنیا پاسخگو خواهد بود به غیر از آن کسی که در زمین قرآن بذری کاشته باشد.  
حجت الاسلام نقیب بیان کرد: خوشبختانه در نظام مقدس قرآن کریم همواره قرآن کریم مورد توجه قرار گرفته است و برگزاری مسابقات و مراسمات مختلف با این عنوان، گواه بر این موضوع است. اما گاهی مشاهده می شود که معارف قرآنی و علوم این کتاب آسمانی مورد غفلت و کم توجهی قرار می گیرد.
وی افزود: توجه به زیباخوانی قرآن همچون صوت و لحن، تجوید و ... بسیار ارزشمند است و یادگیری آن در میان آحاد جامعه ضروری است اما نباید از کشف اسرار و معارف قرآن کریم و کاربردی سازی آن در زندگی مردم غافل شد.
نقیب گفت: خداوند متعال در آیه 82 سوره نساء فرموده اند: أفلا یتدبّرون الْقرْآن ۚ ولوْ کان منْ عنْد غیْر اللّه لوجدوا فیه اخْتلافًا کثیرًا. این آیه یک استدلال عقلی می باشد. با استناد به این آیه و همچنین آیه 24 سوره محمد (أفلا یتدبّرون الْقرْآن أمْ على قلوبٍ أقْفالها) ، خداوند تدبر در قرآن را راهی برای حل اختلاف ها و گشوده شدن قفل دل ها بیان کرده است.  در واقع قرآن مرکز اشتراکات جوامع و افراد در آن ها است و راه رسیدن به این اتحاد و یکی شدن، بنابراین آیه ، تدبر در قرآن است.
نقیب در ادامه بر نگاه ویژه مسئولان به جاری سازی و کاربردی سازی مفاهیم قرآنی در زندگی آحاد مردم، تاکید کرد و افزود: معارف قرآن کریم باید در زندگی مردم به عنوان سبک زندگی اسلامی ورود کند . کسانی که در زمینه معارف قرآن کار میکنند، باید به این موضوع توجه ویژه ای داشته باشند . البته یکی از مهمترین اقداماتی که در این زمینه باید صورت پذیرد، آسان سازی این علوم برای پذیرش بیشتر جامعه است. همچنین حضور بیشتر مردم در این گونه مسابقات نیز دیگر عامل مهم کاربردی سازی معارف قرآن در زندگی مردم است.
وی در ادامه با اشاره به فعالیت های علمی و آموزشی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم به بیان برخی از فعالیت های این دانشگاه در زمینه استخراج منابع و معارف و عرضه آن به جامعه پرداخت. 
رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم گفت: چندین دوره است که همایش بین المللی پژوهش هدی قرانی از سوی این دانشگاه برگزار میشود. امسال نیز سیزدهمین دوره این همایش با موضوع روش شناسی استخراج علوم انسانی قرآن بنیان، در حال برگزاری می باشد که مراسم اختتامیه آن همزمان با مسابقات بین المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران برگزار خواهد شد.
وی همچنین توجه به اسلامی سازی علوم انسانی را بسیار لازم و ضروری عنوان کرد و افزود: متاسفانه امروزه بسیاری از علوم انسانی که در دانشگاه ها وجود دارد، برگرفته از مفاهیم غربی است. این یک ضعف اساسی برای جامعه اسلامیست که با وجود اینکه می گوییم قرآن برای تمام زندگانی بشر و برای تمامی بخش های جامعه دستورالعمل دارد، اما در علوم مختلف از جمله علوم انسانی در دانشگاه های کشور جایی ندارد. ما باید هرچه سریع تر برای اسلامی سازی علوم انسانی در دانشگاه ها فکر و اندیشه ای کنیم. حتی باید به دنبال استخراج نظام های قرآنی در علم اقتصاد و ... باشیم. این مسابقات و همایش ها در نهایت باید به این سمت یعنی عملی سازی نظریه ها و دستورالعمل های قرآن در بخش های مختلف جامعه، پیش بروند.
نقیب در بخش دیگری از سخنان خود ، با اشاره به موضوع تمدن سازی اسلامی، اظهار کرد: رهبر انقلاب بارها به موضوع تمدن سازی اسلامی اشاره کرده اند و این تمدن سازی با استخراج همین معارف از دل قرآن، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه امکان پذیر خواهد بود. بنابر فرموده قرآن، حرکت تاریخ، بر خلاف گفته غربی ها، نه به صورت دورانی و نه به صورت رفت و برگشتی (دیالکتیکی) است.  قرآن می فرماید : ما یک حرکت مستقیم رو به جلو داریم و تا به هدف نهایی که خداوند متعال است، برسیم، این حرکت متوقف نخواهد شد. راه رسیدن به این هدف نهایی نیز همان تمدن اسلامی برای رسیدن به یک حکومت الهی یعنی حکومت مهدی موعود عجل الله تعالی فرجه الشریف می باشد.
وی خاطر نشان کرد: حال اگر این پژوهش ها و برنامه های قرآنی درست عمل کند ما را در این مسیر یعنی تمدن اسلامی، حکومت مهدوی  و در نهایت رسیدن به معبود یکتا قرار خواهد داد اما اگر آثار این کار ها در جامعه دیده نشود، یقینا کار ناتمام است و باید در جهت اصلاح و تکمیل آن بکوشیم.
  • گروه خبری : گروه های مطالب
  • کد خبر : 21
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب