تبریک رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم بمناسبت آغاز سال نو
رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، پیشاپیش فرارسیدن سال جدید شمسی را تبریک گفت.

به گزارش ایحا، حجت الاسلام والمسلمین سید محمد نقیب رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در آستانه فرارسیدن سال نو، آغاز سال جدید را به خانواده بزرگ و قرآنی این دانشگاه تبریک عرض کرد و برای دانشجویان، اساتید و همه کارکنان این مجموعه، عافیت، سربلندی و پیشرفت روزافزون در سال جدید را از خداوند منان مسئلت نمود.
متن پیام بدین شرح می باشد:
بسم الله الرحمن الرحیم
هر برگی که از دفتر زندگی ورق می خورد یادآور پیمودن مسیری است، که انسان در طول عمر از آن میگذرد. در این مسیر، آمدن سالها از پس هم، تجربه، دیدگاه و بینش جدیدی را برای انسان نمایان میسازد.
مهمترین درسی که میتوان از این دگرگونی دریافت کرد، آغاز زندگی پس از پایان آن است، آنگونه که خداوند میفرماید: «و قالوا ما هی إلّا حیاتنا الدّنْیا نموت و نحْیا و ما یهْلکنا إلّا الدّهْر و ما لهمْ بذلک منْ علْمٍ إنْ همْ إلّا یظنّون»؛ (و کافران گفتند : جز این زندگی دنیا حیاتی نیست که میمیریم و زندگی میکنیم و جز روزگار چیزی ما را نابود نمیکند (در صورتی که) به این مطلب علم ندارند و تنها گمانی میبرند). آغاز زندگی زمین پس از مرگ، درسهای بزرگی به انسان میدهد. تصدیق کننده وعده الهی درخصوص زندگی دوباره و استمرار در مسیر تحقق اهداف است.
خداوند در قرآن کریم برای تحقق اهداف ملاکهایی را نیز بیان کرده است که مهمترین آن امید، توکل، تفکر و دعا و نیایش است. پروردگار متعال در آیه 10 سوره کهف می فرمایند: « قلْ إنّما أنا بشرٌ مّثْلکم ْ یوحى إلى ّ أنّما إلهکمْ إلهٌ واحدٌ فمن کان یرْجواْ لقاء ربّه فلْیعْملْ عملًا صالحًا و لا یشْرکْ بعبادة ربّه أحدا »(بگو: من فقط بشرى هستم مثل شما (امتیازم این است که) به من وحى مى شود که تنها معبودتان معبود یگانه است پس هر که به لقاى پروردگارش امید دارد، باید کارى شایسته انجام دهد، و هیچ کس را در عبادت پروردگارش شریک نکند).
توکل، دومین مولفه در این مسیر میباشد. آیات فراوانی در این خصوص وجود دارد. «وعلى اللّه فتوکّلواْ إن کنتم مّؤمنین؛ و بر خدا توکل کنید اگر ایمان دارید.» ( مائده آیه23) یا «ومن یتوکّلْ على اللّه فهو حسْبه؛ و هر کس بر خدا توکل کند، پس او برای وی کافی است» (طلاق 3).
قرآن کریم می فرماید: « خردمندان کسانی اند که در همه حالات چه ایستاده و نشسته و چه در حال خفتن خدای را یاد می کنند و همیشه در خلقت زمین و آسمان تفکر می کنند و می گویند: پروردگارا! این جهان با عظمت را بیهوده نیافریدی، تو پاک و منزهی، پس خدایا ما را به لطف از عذاب دوزخ حفظ بفرما.» (سوره آل عمران،آیه 191). این آیه شریفه نشان دهنده اهمیت تفکر و تعقل است. تفکری که بارها قرآن از آن با عنوان «تعقّل» یاد میکند و به کمک این تعبیر آن را از خیال پردازی و اندیشههای احساسی و غیر عقلانی جدا مینماید. انسانی که در پی دستیابی به خوشبختی است، خود باید برای سعادت و آمال درستی که در راه آن دارد، چاره اندیشی کند. تفکر، فاصله انسان را تا آرزوهایش کاهش می دهد و به او مینمایاند که برای دستیابی به هر کدام از آنها تا چه اندازه تلاش کند و حتی کدام یک را در راه دستیابی به دیگری از ذهن خود حذف کند.
دعا کردن به درگاه خداوند نیز از تأثیرگذارترین راه های حل مشکلات و تحقق اهداف در زندگی است. خداوند متعال همواره ما را توصیه کرده به سمتش برویم و از او یاری بطلبیم: «و قال ربّکم ادْعونی أسْتجبْ لکمْ إنّ الّذین یسْتکْبرون عنْ عبادتی سیدْخلون جهنّم داخرین؛ (پروردگارتان گفته: مرا بخوانید تا اجابتتان کنم کسانی که از پرستیدن من کبر میورزند به خواری به جهنم وارد خواهند شد. (مؤمن،60).
اینجانب ضمن تبریک پیشاپیش آغاز سال جدید و طلب سلامتی، عافیت و تندرستی شما عزیزان از جانب پروردگار متعال، شما را به تداوم در مسیر قرآن و اهل بیت علیهم السلام همراه با امید و توکل با هدف رسیدن به رستگاری و سعادت دعوت مینمایم.
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته
سید محمد نقیب
25/12/1400
نظر دهید