انعقاد تفاهم نامه مشترک دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم و وزارت آموزش و پرورش

  • 1402/01/30 - 12:20
  • - تعداد بازدید: 537
  • - تعداد بازدیدکننده: 530
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
  • /appsettingFree

انعقاد تفاهم نامه مشترک دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم و وزارت آموزش و پرورش

این تفاهم نامه همکاری با حضور مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش و رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم امضا شد.

به گزارش ایحا، این نشست با حضور دکتر میکائیل باقری مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش، حجت الاسلام والمسلمین سید محمد نقیب رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، حجت الاسلام ماجد منابی رئیس مرکز قرآن و عترت و نماز آموزش و پرورش استان قم، دکتر مجتبی قاسمی معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه، دکتر علی اصغر شعاعی مدیر مرکز امور قرآنی دانشگاه، حجت الاسلام رضوانی زاده مدیر کل حوزه ریاست دانشگاه و مهدی مهتابی مدیر برنامه، بودجه و تحول اداری دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم برگزار شد.

 در ابتدای این نشست مهدی مهتابی به بیان توضیحاتی در خصوص اهداف تفاهم نامه و ظرفیت های موجود در دو نهاد و همچنین اشتراکات فرهنگی و قرآنی و راه های همکاری های بیشتر دو مجموعه پرداخت.

مهدی مهتابی اظهار کرد: با همکاری دانشگاه، حدود 300 دانشجوی نخبه قرآنی در کشور شناسایی و جهت استفاده از ظرفیت آنان به وزارت آموزش و پرورش معرفی شده اند.

وی همچنین به ارائه گزارشی از نحوه راه اندازی مدارس قرآنی «نور بهار معرفت» از سوی این دانشگاه پرداخت و از فعالیت 4 مدرسه از سال تحصیلی جدید خبر داد.

حجت الاسلام والمسلمین نقیب در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از ایجاد زمینه های همکاری با این وزارتخانه گفت: دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم با 18 دانشکده علوم قرآنی در شهرهای مختلف کشور به عنوان مهمترین و تخصصی ترین مرکز آموزش معارف قرآنی در میان آحاد جامعه بشمار می رود.

وی افزود: این دانشگاه با بیش از 20 هزار فارغ التحصیل و 6 هزار دانشجو همواره نقش مهمی در جهت اعتلای فرهنگ قرآن کریم در جامعه دارد.

نقیب گفت: خوشبختانه دانشجویان ما با بهره گیری از ظرفیت های آموزشی و تربیتی و همچنین با الگو پذیری از ساحت مقدس قرآن کریم، به عنوان سفیران قرآنی و فرهنگی در کشور فعالیت می کنند و بارها در برهه های حساس به دفاع از اسلام و نظام مقدس جمهوری اسلامی پرداخته اند.

وی با بیان اینکه این دانشگاه، وقف محور است، افزود: تحصیل در مجموعه دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم به طور رایگان بوده و هزینه های دانشگاه غالبا از موقوفات قرآنی تأمین می گردد.

رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم با اشاره به نخبه هایی که از این دانشگاه فارغ التحصیل شده اند بیان کرد: خوشبختانه در حال حاضر فعالان قرآنی بسیاری چه در زمینه قرائت و زیباخوانی قرآن و چه در زمینه تحقیقات و پژوهش از این دانشگاه فارغ التحصیل شده اند.

حجت الاسلام والمسلمین نقیب در ادامه ضمن تأکید بر لزوم توجه و استفاده از ظرفیت این دانشجویان و متخصصان در بخش های مختلف جامعه، عنوان کرد: موضوعی که اکنون اهمیت آن در کشور بسیار حس شده  است، استفاده از ظرفیت افرادیست که هم متخصص به معارف و مبانی قرآن کریم و اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام باشند و هم متعهد و دلسوز نظام و کشور  باشند. با حضور این قشر در عرصه های مختلف فرهنگی، تربیتی و آموزشی در لایه های مختلف نظام، قطعا علاوه بر رفع برخی معضلات دینی و فرهنگی و جلوگیری از تهاجم فرهنگی دشمن، می توان راه های پیشرفت و حرکت کشور به سمت قله های افتخار را هموار کرد.

وی همچنین وزارت آموزش و پرورش را به عنوان بزرگترین مسئول تربیت و پرورش نسل های آینده کشور، در استفاده از نیروهای متخصص قرآنی و متعهد انقلابی توصیف کرد و افزود: متأسفانه ریشه بسیاری از معضلات اجتماعی و فرهنگی که هم اکنون در کشور مشاهده می شود در گرو حضور کمرنگ افراد انقلابی در سال های قبل در این وزارت خانه می باشد. خوشبختانه در سال های اخیرحدود 40 درصد از فارغ التحصیلان ما جذب این وزارت خانه شده اند اما بازهم می توان این آمار را با همکاری دو مرکز بالاتر برد و در بخش های متناسب و کلیدی همچون آموزش و دبیری از این نیروهای انقلاب استفاده کرد.

وی همچنین بر استفاده از ظرفیت دانشکده های علوم قرآنی در برنامه های مختلف وزارت آموزش و پرورش تأکید کرد.

در ادامه دکتر میکائیل باقری مدیرکل قرآن و عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش گفت: در آموزش پرورش مهمترین رکن، جذب نیروی انقلابی و متعهد است و این دانشگاه بسیار می تواند در این زمینه ما را یاری نمایند.  قطعا می توان با همکاری دانشگاه، نخبه های قرآنی را شناسایی و جهت تربیت فرزندان انقلاب از آنان استفاده کرد.

وی همچنین از راه اندازی مدارس قرآنی از سوی این دانشگاه ابراز خرسندی نمود و گفت: راه اندازی این مدارس کار بسیار خوبی جهت رشد دانش آموزان فرهنگی در کشور است و این ظرفیت در مجموعه وجود دارد که فرد از دوران کودکی تا تحصیلات عالی بتواند در زمینه قرآن و معارف قرآنی تخصص های لازم را کسب کند که در نوع خود بسیار قابل توجه است.

باقری با اشاره به اجرای طرح اتقان از سوی معاونت قرآن و عترت وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: در آموزش و پرورش به دنبال مردمی سازی فعالیت های قرآن، عترت و نماز به ویژه در مراکز دارالقرآن هستیم. همچنین در برگزاری طرح اتقان به دنبال استعدادیابی و پرورش استعدادهای قرآنی دانش آموزی هستیم.

وی اظهار کرد: براساس تفاهم نامه منعقد شده مقرر می شود اداره کل قرآن، عترت و نماز و معاونت پرورشی و فرهنگی در برگزاری طرح اتقان از ظرفیت مدرسان و دانشجویان نخبه قرآنی این دانشگاه استفاده کند. همچنین نخبه هایی که از سوی دانشگاه به ما معرفی شوند نیز جهت  جذب و استفاده در دارالقرآن ها مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش همچنین ادامه داد: دبیرخانه مسابقات رشته های آوایی و پژوهشی نیز به در برخی از مناطق واگذار می شود تا با استفاده از ظرفیت دانشجویان و اساتید، مرحله منطقه ای و استانی این مسابقات برگزار شوند.

شایان ذکر است استفاده از ظرفیت های برون دستگاهی جهت نیل به اهداف 9 گانه آموزش عمومی قرآن کریم و توسعه وتقویت آموزش های مهارتی و تربیتی قرآنی در همه دوره های تحصیلی، مهمترین اهداف این تفاهم نامه می باشد.

همچنین بر اساس متن تفاهم نامه، تلاش در جهت بکارگیری و استفاده از ظرفیت و تخصص اساتید، دانش آموختگان و دانشجویان نخبگان کشور به ویژه دانشگاه در ترویج فرهنگ و معارف قرآنی، حفظ، زیباخوانی و روان خوانی قرآن کریم در مدارس و مراکز دارالقرآن از تعهدات وزارت آموزش و پرورش و همچنین مشارکت در فعالیت های مرتبط با ارتقای سطح آموزشی قرآن در سطوح مختلف مخاطبین اداره کل، مشارکت در برگزاری دوره های تربیت داور و ارتقای توانمندی¬های قرآنی معلمان، همکاری و مساعدت در اجرای طرح اتقان، متناسب با ظرفیت دانشکده های علوم قرآنی و نیاز وزارت آموزش و پرورش و مساعدت در برگزاری دوره های مهارت افزایی و ارتقای توانمندی های آموزشی معلمان و دبیران قرآنی کشور از مهمترین تعهدات دانشگاه است.

  • گروه خبری : گروه های مطالب
  • کد خبر : 82
کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب